ERZİNCAN / TERCAN - Şehit Recep Gündüz Anadolu İmam Hatip Lisesi

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ

Şbt

Okulumuzda '' Dilimizin Zenginlikleri Projesi '' kapsamında anlat bakalım etkinliği  düzenledik. Okulumuz erkek öğrencileri aralarında bir takım oluşturdu, aynı şekilde kız öğrencilerimiz de aralarında bir takım oluşturdu. Eğlenceli anların yaşandığı yarışma sonunda kazanan takım kız takımı oldu. Öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Şbt

Okulumuzda ''Dilimizin Zenginlikleri Projesi '' kapsamında deyim resimleme etkinliği yaptık. Öğrencilerimiz seçtikleri deyimi resimledi ve bu resimler ile panomuzu oluşturduk.

DENEME YARIŞMASI

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Erzincan ilinde  liseler arası deneme yarışması yapılacaktır.

SINIFLAR ARASI AFİŞ YARIŞMASI

Okulumuz genelinde Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında sınıflar arası afiş yarışması düzenlenmiştir. Ortaya çıkan afişler arasından bir afiş öğretmenlerimizin oylaması ile  en iyi afiş seçilmiştir.

BİLEN OTURUR ETKİNLĞİ

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında öğrencilerimizin kelime dağarcığını geliştirmek amacıyla bilen oturur etkinliği düzenledik. Bu etkinlikte öğrencilerimize yeni öğrendikleri kelimelerin eş anlamlılarını sorduk. Doğru yanıt verebilen ayaktaki öğrencimiz yerine oturabildi. Bu etkinlik ile öğrencilerimiz yeni öğrendikleri kelimeleri eğlenerek kavramış oldu.

Dilimizin Zenginlikleri Projesi

Türkçeye gereken önemin verilmesi amacıyla başlatılan Dilimizin Zenginlikleri Projesi’nin çıkış noktası çocuklarımıza dilimizin zenginliklerini fark ettirmek, öğrencilerimizin kelime hazinesini geliştirmektir. Bu amaçlarla yola çıkarak okulumuzda çeşitli etkinlikler yapılması planlandı. Bu plan dahilinde okulumuzda İlk olarak büyük şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un Safahat’ında kullandığı kelimelerden oluşmuş panomuzu hazırladık.